Harry Potter-teaterstykke vækker opsigt i London

Efter næsten otte uger med roste forpremierer var Londons Palace Theatre lørdag ramme om en gallapremiere på et nyt Harry Potter stykke, "Harry Potter og det forbandede barn".

I stykket er Harry Potter voksen og far til tre.

Skaberen af drengetroldmanden, J.K. Rowling, sagde til nyhedsbureauet AP ved ankomsten til gallapremieren, at hun er lykkelig over, at hendes fans har lyttet til hendes opfordringer om ikke at afsløre plottet. Hun siger, at hun håber stykket en dag vil blive spillet på Broadway i New York.

Teaterstykket er skrevet af den engelske skuespilforfatter Jack Thorne og er baseret på en historie, som er skrevet i fællesskab med Rowling og stykkets instruktør, John Tiffany.

Skuespillet foregår 19 år efter Rowlings syvende og sidste bog - "Harry Potter og Dødsregalierne" - og det skildrer en Harry Potter, som er ansat i Ministeriet for Magi og Trolddom."

I en af de første reaktioner på stykket skriver en anmelder i avisen Daily Mirror, at "klapsalver og jublen blandt publikum tyder på, at det ikke generer nogen, at Potter er voksen i stykket."

I det officielle referat af handlingen hedder det: "Mens Harry kæmper med en fortid, som nægter at blive, hvor den hører til, så må hans yngste søn Albus kæmpe med en familiearv, som han aldrig har bedt om".

Det tilføjes, at "fortid og nutid blandes på en uheldsvanger måde, hvorved både far og søn lærer en ubekvem sandhed: sommetider kommer mørket fra uventede steder."

Potter er blevet gift med Ginny Weasley, som er søster til hans ven Ron. Hans kendetegn er stadig runde briller og et ar i panden, som er evigt minde om hans kamp mod Lord Voldemort.

Alle billetter til forestillingen er udsolgt indtil videre, men yderligere 250.000 biletter udbydes til salg i næste uge, da stykket vil være på plakaten frem til december 2017.

Manuskriptet til stykket vil blive udgivet fra midnat og boghandlere ventes at holde åbent frem til søndag morgen. Den 31. juli er både Rowlings og Potters fødselsdag.

Harry Potter bøgerne er solgt i over 450 millioner eksemplarer. Der er indspillet otte film på baggrund af de syv bøger i serien.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip