Hashsalg på Christiania: 13 får fængselsstraffe

Københavns Byret har tirsdag formiddag afsluttet endnu en sag i politiets store opgør med den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania.

Retten idømmer 13 mænd straffe på op til tre års fængsel i den tredje af i alt seks store sager om hashsalg. De mildeste straffe lyder på et år og ni måneders fængsel.

Otte af mændene dømmes for at sælge flere hundrede kilo hash, mens de resterende fem straffes for deres arbejde som såkaldte bodmedarbejdere, der ifølge retten muliggjorde det omfattende salg af hash.

Ud over fængselsstraffe får de dømte konfiskeret store pengebeløb på op til en million kroner og skal desuden betale sagens omkostninger.

- Anklagemyndigheden har bevist, at hashhandlen på området omkring Pusher Street på Christiania er organiseret, samt at de tiltalte (...) ikke kan have været uvidende om, at salg mv. fra en bod var et led i den samlede organiserede handel, står der i dommen.

Det er den 53-årige Torben Oluf Gunnar Jørgensen, der bliver ramt hårdest af dagens dom, da han både skal tre år i fængsel og samtidig får konfiskeret en million kroner.

William Kümler Madsen og Tonny Kluck står til de næsthøjeste straffe på to år og ni måneders fængsel, mens andre fem slipper med to år og seks måneders fængsel.

Det drejer sig om Billy Støvring Korte, Christian Jørgen Skovmose, Anders Koch Poulsen, Carsten Agner Holmstrøm og Denni Kian Navndrup Jørgensen.

De fem dømte bodsmedarbejdere får alle et år og ni måneders fængsel og bliver nu løsladt efter at have tilbragt over et år som varetægtsfængslet.

Syv af de dømte anker deres dom, mens de resterende seks tager betænkningstid.

Med tirsdagens dom er Københavns Byret halvvejs i arbejdet med de seks omfattende retssager, der bygger på den store aktion, som under kodeordet "Nordlys" 13. marts sidste år resulterede i anholdelse af cirka 80 mænd og kvinder.

Den første sag blev afgjort allerede 13. februar.

Her blev alle de tiltalte - syv mænd og tre kvinder - idømt fængselsstraffe for det, som retten vurderede, var organiseret hashsalg.

Mandag var turen kommet til 16 mænd, der skal tilbringe op til fem år i fængsel som straf for deres kriminelle aktiviteter på Christiania.

Resten af ugen afsiges der hver dag dom i de resterende tre sager.

Onsdag får 12 deres dom, torsdag er der dom i sagen mod 16, og fredag sluttes af med de sidste 10 domme.

/ritzau/

 

Dagens Gossip