Hausgaard om sygdom: Jeg kunne ikke mere

Den folkekære musiker Niels Hausgaard har i årevis charmeret danskerne med sin nedtonede og satiriske facon. Og selv om der skal meget til at få den gæve nordjyde til at melde fra, så har en alvorlig lungebetændelse lagt musikeren ned.

- Jeg plejer ikke at aflyse, og jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst har gjort det. Men jeg kunne ikke mere. Jeg er helt flad, og der er ikke noget at gøre. Jeg har fået en gang lungebetændelse, der vil noget. Det er surt, fortæller den 71-årige entertainer til BT.

Niels Hausgaard er ellers i øjeblikket aktuel med showet "Etik og alt det der", men sygdommen har sat en stopper for alle musikerens job i den kommende uge. Det gælder indtil videre fem koncerter i Frederikshavn, Holstebro og Hjørring.

- Jeg har gået og hostet og hakket længe, og nu har det sat sig for alvor med over 40 i feber. Så nu er vi blevet enige om, at jeg giver det denne uge på langs, og så tager vi stilling der fra. Men det er ikke godt. Jeg er flad og kunne ikke mere, siger han ærligt til avisen.

Den 71-årige musiker fortæller også, at han ikke har kunnet tage hjem til sig selv i Nordjylland, fordi han ikke er rask nok til at forlade sengen. Derfor er han nødt til at blive i Aarhus.

- Jeg ligger helt stille her og flader ud i Aarhus. Jeg orker ikke at køre hjem. Min manager tager sig af mig her, fortæller den afkræftede musiker.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip