Havareret dansk helikopter i Afghanistan erstattes ikke

En af de danske EH101-helikoptere, der var udsendt til Afghanistan, væltede 11. oktober under en landing om på siden. Og havariet undersøges stadig af forsvaret.

Men en aftale med tyskerne betyder, at det danske forsvar kan løse sine opgaver i landet, uden at sende en ny helikopter til Afghanistan. Det oplyser forsvaret i en pressemeddelelse.

- En aftale om operativt samarbejde med det tyske helikopterbidrag i Masar-e-Sharif sikrer, at danske og tyske helikoptere i fællesskab kan løse de opgaver, som missionen kræver i det nordlige Afghanistan, skriver forsvaret.

- Så der er ikke behov for, at forsvaret udsender en helikopter som erstatning for den havarerede, står der i pressemeddelelsen.

Den danske helikopter væltede under en landing, og den seks mand store besætning slap med lettere knubs. De fem danskere og tyskeren kunne alle selv forlade helikopteren, der havde fået omfattende skader.

Forsvarets Flyvehavarikommision har siden ulykken undersøgt, hvad det var, der gik galt.

- Kommissionen er stadig i gang med udredning, analyse og behandling af det omfattende datagrundlag. Hvornår den endelige havarirapport foreligger vides ikke, skriver forsvaret.

De danske helikoptere holder til på en base ved Mazar-e-Sharif i det nordlige Afghanistan, hvor de skal være frem til udgangen af året.

Cirka 75 mand er på basen for at flyve evakuerings- og transportopgaver for Nato-samarbejdet i Afghanistan. Holdet rejste fra Danmark i juli.

De danske EH101-helikopterne, der er sendt til Afghanistan, er udrustet til at flyve i krigszoner.

De er således udstyret med selvbeskyttelsesudstyr, som blandt andet består af fastmonterede maskingevær. Ellers er det de samme helikoptere, som hver dag løser redningsopgaver over hele landet og til søs.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip