Havde fået nok af racisme: Fodboldspiller planlagde banan-stunt

Bananer og de to hashtags #wereallmonkeys og #somostodosmacacos har fyldt en del på de sociale medier de sidste par dage, efter at FC Barcelona-stjernen Dani Alves tog en bid af en banan, er blev kastet ind til ham på banen under en kamp. 

Det skriver den spanske sportsavis AS ifølge MetroXpress.

Dani Alves vidste ikke, at der ville blive kastet en banan ind til ham netop den dag, men han og holdkammeraten Neymar havde for længst planlagt hvad der skulle ske efterfølgende. 

LÆS OGSÅ: Det vrimler med bananer på instagram: Fodboldspiller gør racist-stunt til socialt medie-fænomen

De havde aftalt, at skulle det ske, at publikum kastede en banan ind på banen, ville de tage en bid og starte en antiracistisk kampagne på de sociale medier. 

Som sagt, så gjort. 

Straks efter, at Dani Alves havde spist bananen umiddelbart inden et hjørnespark, uploadede Neymar et billede af sig selv og sin søn på både Instagram og Twitter, med hashtagget #wereallmonkeys.

Snart fulgte flere stjerner hans eksempel, og nu er de sociale medier efterhånden fyldt med bananspisende individer, kendte som ikke kendte. 

Det spanske reklamebureau Loducca var med til at planlægge kampagnen.

Se videoen af den banan-spisende Barcelona-spiller, og et udpluk af de mange banan-billeder på instagram herunder:

 

[View the story "Det vrimler med bananer på instagram: Fodboldspiller gør racist-stunt til social medie-fænomen " on Storify]

 

Dagens Gossip