Havet grovæder tre meter af nordjysk kyst om året

Badegæster og husejere med hang til kyststrækningen ved det populære feriested Lønstrup i Nordjylland skal trække håndklæde og hus hurtigere tilbage fra kysten end tidligere antaget.

Kyststrækningen bliver nemlig ædt op af Jammerbugt, viser de nyeste officielle luftfotos, som Miljøministeriet bruger, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Avisen har sammenlignet kort fra 1995 og 2014, og flere steder mellem Rubjerg Knude og Nørlev på den nordjyske vestkyst æder havet gennemsnitligt tre meter om året.

Det er dobbelt så meget, som Kystdirektoratet hævder, at der forsvinder. Dets opmålinger fra perioden 1978 til 2000-2003 viser, at der gennemsnitligt forsvinder halvanden meter om året. Direktoratet mener dog fortsat, at de gamle tal er brugbare.

- Selvom vi skulle få lavet nye opmålinger, forventer vi ikke, at det vil ændre på de tal, vi tidligere har meldt ud, siger seniorkysttekniker Holger Toxvig til Nordjyske.

Hjørrings borgmester, Arne Boelt (S), sætter dog spørgsmålstegn ved Kystdirektoratets tal.

- Det bliver altså sværere og sværere at forsvare de tal, når man selv kan se, at kysten trækker sig mere og hurtigere tilbage, siger han til Nordjyske.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip