Havnebestyrelse klædt på fra top til tå: Brugte skattekroner på at gå i 'Mr. Herrehus'

- Aabenraa Havn er en markedsorienteret havnevirksomhed, der målretter sine produkter mod kundernes behov. Faciliteter, trafikforhold og services bliver løbende udviklet og forbedret, så havnen altid er på forkant med kundernes behov - også i fremtiden.

Sådan lyder en del af den præsentation, som Aabenraa Havn giver af sig selv på sin hjemmeside. Hvad, den kommunale havn dog ikke fortæller, er, at bestyrelsesmedlemmerne har fået dækket udgifter, som langt fra må anses målrettet ‘kundernes behov’.

Via aktindsigter kan Dagens.dk således afsløre, at havnebestyrelsen eksempelvis har fået fyldt garderoben godt op.

Læs også: Kommune ansatte konsulent til at købe ydelser af eget firma

Shopping på skatteborgernes regning for 31.000 kroner
Det skete den 13. maj 2014, hvor der blev indkøbt såkaldt logotøj hos ‘Mr. Herrehus’ i Aabenraa.

Den samlede regning lød på 31.202 kroner, hvilket gav havnefolkene mulighed for i dén grad at forsyne sig hos den sønderjyske herretøjsbutik.

Eksempelvis mærkevaretøj som Boss, Tommy Hilfinger, Sand og Bosweel, som har været med til at gøre Aabenraa Havns bestyrelse særdeles velekviperet.

Læs også: Kommune ansatte ulovligt konsulent trods gentagne klager og indberetninger over hans firma

Våd aften på prominent Hamborg-hotel
Bestyrelsens repræsentationskonto har også været brugt, når turen er gået udenlands. I september 2013 til Hamborg, hvor mondæne Empire Riverside Hotel lagde lokaler til overnatning, middag og bar-besøg.

På turen deltog syv bestyrelsesmedlemmer og Aabenraa Havns direktør, som den 9. september 2013 ifølge de udleverede bilag tilsammen drak 16 Gin long-drink, 10 øl, 8 Bombai long-drinks, 6 irish coffee, 4 flasker vin, 1 lille flaske rødvin, 1 Caiprinha og 1 Bombay Fizz.

Dét er sket på trods af, at kommunale havne som udgangspunkt skal følge præcis de samme regler, der også finder anvendelse i den almindelige kommunale administration.

Det fortæller professor og dr. jur. ved Københavns Universitet, Carsten Henrichsen, der udtaler sig generelt om reglerne, til Dagens.dk:

- Forbruget i havne, der er oprettet på offentligretligt grundlag, er underlagt samme begrænsninger som anden kommunal administration. Det gælder også selvstyrehavne, hvis regnskaber undergives revision ved en revision, der er udpeget af kommunalbestyrelsen, siger Carsten Henrichsen.

Aabenraa Havn er ikke vendt tilbage på Dagens.dk's henvendelser om sagen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip