Hedebølge bliver afløst af bistert og køligere vejr

Det varme, solrige vejr i sidste uge bliver sat på pause for en stund.

I den kommende uge er det i stedet regn og blæst, der vil præge vejret, lyder det fra Jørn Thomsen, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Vi er tilbage til junis vejr med vestenvind. Det gør, at det bliver en blæsende og kølig uge med byger, siger han til Ritzau.

Det starter dog mildt, før det mere grå vejr trækker ind over landet.

- Ugens første to dage bliver ikke helt så slemme. Mandag holder det stort set tørt med sol og op til 20 grader. Det blæser dog en frisk eller hård vind, siger Jørn Thomsen.

- Tirsdag kommer der lidt sol, og temperaturen kan godt nå 20 eller 25 grader. Det bliver ikke så godt vejr som før weekenden, men det bliver den varmeste dag i ugen, siger han videre.

I løbet af tirsdag aften og natten til onsdag trækker det op med regn og byger. Derudover kan der komme torden flere steder i landet.

- En kold front skal passere, så vi er tilbage til blæst, byger og 17-18 grader. Natten til onsdag kan der komme kraftige byger, og både onsdagens og torsdagens vejr byder på en del nedbør, lyder det fra Jørn Thomsen.

Der vil dog være stor variation i mængden af nedbør regionalt og lokalt både onsdag og torsdag. Derfor er det svært at spå om, hvilke landsdele der er mere udsat for nedbør end andre.

Til gengæld kan alle vente vind.

- Begge dage kommer der frisk til hård vind med hårde vindstød. Ved den jyske vestkyst kan det godt blive op til hård kuling torsdag.

Forud for weekenden lysner det dog på radaren.

- Fredag ser lidt bedre ud med kun nogle byger og ellers tørt vejr. Det bliver altså lidt pænere sidst på ugen modsat de bistre dage i midten, siger Jørn Thomsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip