Hedegaard-sag: Politi har kendt til løsladelse i en uge

Københavns Politi hørte om løsladelsen af den mistænkte for drabsforsøget på Lars Hedegaard for en uges tid siden, men har ikke kunnet få oplysningerne bekræftet.

Det oplyser politiet søndag i en pressemeddelelse.

Drabsforsøget fandt sted 5. februar 2013, da en mand forklædt som postbud ringede på dørtelefonen hos Lars Hedegaard på Frederiksberg. Da Lars Hedegaard gik ned for at lukke op, blev der affyret et skud imod ham.

Samme dag forlod den mistænkte ifølge politiet Danmark. I april blev han anholdt og fængslet i Tyrkiet med henblik på udlevering til Danmark. Den 26-årige mand, der er dansk statsborger, har efterfølgende fortalt, at han gerne vil udleveres.

Men nu er han tilsyneladende blevet løsladt i Tyrkiet, og det er uvist, hvor han opholder sig.

"Københavns Politi er bekendt med forlydenderne om, at den person, der er mistænkt og anholdt for at stå bag drabsforsøget på Lars Hedegaard Jensen, skulle være løsladt fra det fængsel i Tyrkiet, hvor han befandt sig i de tyrkiske myndigheders varetægt" hedder det i politiets pressemeddelelse.

- Vi mangler endnu at få endeligt bekræftede informationer fra de tyrkiske myndigheder.

- Men skulle det vise sig, at den mistænkte er på fri fod, vil vi fortsætte vores forsøg på at få den pågældende stillet for en dansk domstol, udtaler vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet, Københavns Politi.

Politiet opretholder derfor den internationale efterlysning af den mistænkte.

I august fik Københavns Politi oplyst, at den mistænkte var flyttet fra det fængsel, han indtil da havde siddet i. Siden har politiet presset på for at få oplysninger om hvilket fængsel, han var flyttet til.

- For en uges tid siden erfarede vi gennem afhøring af et medlem af den mistænktes familie, at den mistænkte - til vores store forbavselse og fortrydelse - skulle være blevet løsladt, udtaler Jens Møller Jensen i pressemeddelelsen.

- Det skulle angiveligt være sket for et par uger siden. Det fik os til at intensivere vores henvendelser til de tyrkiske myndigheder yderligere, men vi har endnu ikke modtaget svar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip