Hedegaard-sag: Politiet håber fortsat på mistænkts dna

Københavns Politi har bedt Tyrkiet om at udlevere eventuel dna fra den mistænkte i sagen om drabsforsøg mod islamkritikeren Lars Hedegaard sidste år på Frederiksberg.

Forespørgslen om dna er sendt igen, efter at Tyrkiet angiveligt har løsladt den hovedmistænkte 27-årige mand, oplyser Jens Møller, leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i København.

- Efter at vi har fået nyheden om, at han muligvis ikke længere er i myndighedernes varetægt, så har vi genfremsendt vores forespørgsel om, hvorvidt de har sikret dna-materiale fra den mistænkte, og om de vil udlevere det til os, siger vicepolitiinspektøren til Ritzau.

Politiet har gode dna-spor i sagen om drabsforsøg på Lars Hedegaard med en pistol sidste år, oplyser Jens Møller. En profil fra den angiveligt løsladte mand vil bringe efterforskningen videre.

- Vi har nogle stærke blandingsprofiler i sagen, hvor man formentlig vil kunne sige med meget stor sandsynlighed, om det er den konkrete person, som har afsat de her spor, fortæller vicepolitiinspektøren.

Politiet har tidligere efterspurgt dna, men har ikke fået svar. Heller ikke efter, at den seneste gentagelse af efterspørgslen er sendt igen.

Den mistænkte mand blev fængslet i Tyrkiet tidligere i år. Danmark har siden krævet at få ham udleveret til retsforfølgelse.

Københavns Politi hørte om løsladelsen af den sigtede mand for en uges tid siden. Det var gennem afhøringer af et medlem af den mistænktes familie, at politiet blev opmærksom på, at den 27-årige angiveligt var blevet løsladt fra fængslet.

Det er fortsat usikkert, om den mistænkte reelt er løsladt, og udenrigsminister Martin Lidegaard (R) presser på for at få en officiel forklaring fra Tyrkiet.

Politiet har opretholdt den internationale efterlysning af den mistænkte.

Den 27-årige mand, der er dansk statsborger, har fortalt, at han gerne vil udleveres til Danmark. Det er uvist, hvor han nu opholder sig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip