Hedensted Kommune vil dele biler med borgerne

Hedensted Kommune vil som de første i Danmark dele biler med borgerne. Økonomiudvalget har givet grønt lys til projektet.

I samarbejde med non-profit delebilsfirmaet Letsgo og Tetraplan, et af landets førende konsulentbureauer indenfor trafikplanlægning, vil Hedensted kommune inden udgangen af januar søge Trafikministeriet om midler til at afprøve en delebilsordning, som kommunen og interesserede borgere bliver medlemmer af på lige fod.

Det vil betyde, at borgerne for det første vil kunne bruge kommunens egne biler, når de er ledige.  For det andet vil der blive opstillet en række nye biler til fælles brug flere steder i kommunen, så borgerne og kommunens ansatte let kan komme til og fra bilerne. Ideen er, at begge parter betaler et fast månedligt medlemsgebyr samt eget forbrug.

Borgmester i Hedensted Kommune, Kirsten Terkilsen, er begejstret for projektet. Hun håber, at det kan være med til at løse de transportproblemer, som borgerne i kommunen oplever.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip