Hele Aller Koncernen skal undersøges i Se og Hør-sag

Aller oplyser i en pressemeddelelse, at hele koncernen bliver undersøgt som et led i dækningen af eventuelle ulovligheder i forbindelse med Se og Hør-sagen.

- Aller Koncernen har besluttet at gennemføre en uvildig undersøgelse af, hvorvidt, der blandt nuværende eller tidligere ansatte i organisationen er gjort brug af oplysninger, der kan vurderes, at være ulovligt tilvejebragte, skriver Aller.

Det gælder uanset omfanget og den pågældende medarbejders placering i koncernen.

Aller-koncernen oplyser, at de personer, der bliver interviewet i forbindelse med den uvildige undersøgelse af Se og Hør-sagen, deltager på frivillig basis, og at de kan få en bisidder med, hvis de ønsker det.

Undersøgelsen skal dække over eventuelle ulovligt tilvejebragte tip eller kildeoplysninger til Aller Koncernen i perioden 1. januar 2008 til 30. april 2014.

Skulle det i forbindelse med gennemførelsen af undersøgelsen komme frem, at der er sager eller begivenheder, som er sket før 2008, kan undersøgerne dog inddrage de forhold i deres undersøgelse.

Den uvildige undersøgelse skal foretages af advokat Henrik Stagetorn og statsautoriseret revisor Mikkel Sthyr fra PwC.

Se og Hørs påståede ulovlige overvågning af kongelige og kendte har også sat gang i andre undersøgelser.

Mandag kunne Nets offentliggøre en foreløbig undersøgelse, hvor man bekræftede tegn på misbrug af kreditkortoplysninger har fundet sted.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) har krævet en kortlægning af beskyttelsen af oplysninger om borgernes elektroniske betalinger, lige som Trafikstyrelsen skal undersøge, om ansatte i SAS og Københavns Lufthavn har solgt oplysninger til Se og Hør.

/ritzau/

 

Dagens Gossip