Hele verden går amok over dansk kanin-drab i radioen

Man siger, at store personligheder først får deres berømmelse, når de ikke er her mere. Det er nu også sket for den unge kanin Allan, der blev slået ihjel i radioen for at sætte fokus på danskernes syn på dyrevelfærd.

Episoden, der fandt sted på Radio24Syv for at illustrere danskernes hykleriske holdning til dyrevelfærd og de slagtedyr vi daglig putter i munden, har fået masser af vrede danskere til tasterne.

Læs også: Har du lyst til en nugget nu? Ny dokumentar undersøger dyrevelfærd i fastfood-industrien

Men det er ikke kun herhjemme, episoden fylder i medierne. Både England, Indien, Libanon, Rusland og flere andre lande kan læse om ‘Alan the Rabbit’. I billedgalleriet herunder kan du se, hvordan de forskellige nyhedsmedier beskriver episoden.

Daily Mail har f.eks. denne lange overskrift: ‘Foto: Chokerende øjeblik hvor radiovært banker kanin til døde med en cykelpumpe, mens dyrerettighedsaktivist jager ham rundt i studiet i et forsøg på at redde den’, mens Daily Stars libanesiske nyhedsside har valgt at lade et foto af stort politiopbud flankere artiklen om den lille kanin.

Radio24Syv har selv været ude og yderligere forklare og forsvare, hvorfor den nuttede pelsklump måtte lade livet på landsdækkende radio - nu både på dansk og engelsk - på deres Facebook-side.

Læs også: Danskerne: Dyrevelfærd er vigtigere end krigsflygtninge

Læs hele forklaringen herunder, og se verdens reaktion på affæren nederst:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Kære alle Radio24syv satte i en række indslag her til morgen fokus på dyrevelfærd og den måde vi i Danmark behandler...

Posted by Radio24syv on Monday, May 25, 2015

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip