Helen Mirren: Slut med at være flink

Skrevet af admin

08/11/2015

Mest læste i dag

I øjeblikket skyller en bølge ind af harcelerende Hollywood-kvinder, der sætter ord på den kønsdiskrimination, der finder sted, når deres mandlige kolleger får langt mere i løn end kvinderne.

Denne problemstilling har skuespillerinder som Diane Kruger, Emma Watson og legendariske Meryl Streep kæmpet offentligt med, og de får nu opbakning af Hollywoods jernlady Helen Mirren.

- Jeg har sagt det, siden jeg var 25 år: Se at ændre på kvinders roller, siger den 70-årige Oscar-vindende "The Queen"-skuespillerinde til Reuters.

- Som tiden er gået i min branche – både på tv, teater og i film – er der endelig ved at ske en ændring i de roller, men det er også på tide, siger Mirren i interviewet.

Skuespillerinden teaterdebuterede i 1966 og har været i filmbranchen en hel menneskealder, så derfor har hun fulgt udviklingen på tætteste hold, og heldigvis ser hun en lille fremgang i den lønmæssige skævvridning.

- Manuskriptforfatterne er endelig ved at tage sig sammen, og jeg har altid sagt, at det er nemt at skrive roller til kvinder.

- Man skriver bare en mands rolle og sætter et kvindeligt navn på. Sådan!, siger Mirren og giver sin unge skuespilkollega Jennifer Lawrence en kæmpe kvindelig cadeau for at udsende et offentligt brev om, at hun er træt af være lillepigeagtig og undskyldende, når hun forhandler løn.

- Jeg syntes, det var helt fantastisk, og jeg elskede budskabet. Hun var meget personlig, og så har hun jo ret. Vi kvinder er alt for høflige, mener Mirren.

Helen Mirren kan i øjeblikket ses i efterkrigsdramaet "Kvinden i guld", og fra 11. februar næste år er hun endnu en gang aktuel i de danske biografer, når filmen "Trumbo" får premiere.

/ritzau/FOKUS