Helena Christensen og Angelina Jolie gør fælles front

Hvert år bliver der sat ekstra fokus på verdens mange flygtninge, når FN afholder "World Refugee Day", og i år får organisationen hjælp fra en af Danmarks mest kendte ansigter, når de forsøger at gøre opmærksom på de mange millioner af mennesker, der ikke har et hjem.

Den danske supermodel, der de senere år har viet sit liv til fotografiets kunst, er sammen med store stjerner som Angelina Jolie og Cate Blanchett blandt dem, der bruger deres berømthed til at gøre opmærksom på sagen.

Tidligere på året var Helena Christensen således i Colombia, hvor hun mødte en kvinde, der har været nødt til at flygte fra guerillaerne, mens skuespillerinden Cate Blanchett har været i Libanon for at møde en 14-årig syrisk flygtning. Der er blevet lavet små videoer af møderne, der skal åbne verdens øjne for de frygtelige omkostninger, krig og ufred har for de mange flygtninge.

Skuespillerinden Angelina Jolie er Goodwill-ambassadør for FN og er kendt for sit arbejde med flygtninge og andet velgørenhedsarbejde, som hun har dedikeret sig til de seneste mange år.

Den 40-årige skuespillerinde har flere gange givet udtryk for, hvor vigtigt det er at hjælpe andre.

- Hvis du dedikerer dig selv til at hjælpe andre, vil du blive et gladere og bedre menneske, skrev Angelina Jolie på det sociale medie Twitter tidligere på året, hvor hun kunne fremvise gribende billeder af sig selv og syriske flygtninge i Jordan.

Se videoen af Helena Christensen her: https://www.youtube.com/watch?v=1wafVPhhKMk

Og videoen af Cate Blanchett her: https://www.youtube.com/watch?v=JKw2LLTvOSU

FN's årlige flygningedag bliver afholdt den 20. juni.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip