Helenius skaffer AaB uafgjort mod Ajax i comebackkamp

12/07/2014

Den hollandske mester, Ajax Amsterdam, og den danske ditto, AaB, spillede lørdag 2-2 i en træningskamp forud for den kommende sæson.

AaB har i denne uge været på træningslejr i Holland, som altså kulminerede med kampen i Rijnsburg mod den berømte danskerklub.

Her gav AaB comeback til lejesvenden Nicklas Helenius i anden halvleg, og han kvitterede med at score kampens sidste mål på straffespark til slutresultatet.

Ajax stillede op med tre danskere i startopstillingen; Lasse Schöne, Nicolai Boilesen samt den tidligere AaB-spiller Lucas Andersen.

Førstnævnte markerede sig ved at score til 1-1 for Ajax efter 38 minutter direkte på frispark.

Da havde AaB allerede bragt sig i spidsen, da den hjemvendte Thomas Enevoldsen sørgede for nordjysk føring efter 22 minutter.

Ifølge AaB's twitter-opdateringer fra kampen stod Anders K. Jacobsen for oplægget efter et hurtigt kontraangreb, og Enevoldsen scorede via stolpen.

Efter godt en times spil gav AaB comeback til Nicklas Helenius, der netop er kommet tilbage til AaB på en lejekontrakt fra Aston Villa. Han afløste forårets angrebskomet Lukas Spalvis.

Helenius var kort efter tæt på at sætte Anders K. Jacobsen i scene til scoring, men i stedet scorede Ajax i den anden ende til 2-1 ved Danny Bakker et kvarter før tid.

Det lignede et nederlag til AaB, men seks minutter før tid sørgede Helenius for balance i stillingen.

Om en uge er det så alvor for AaB, der i Superligaens første runde møder Sønderjyske på udebane lørdag.