Helhedsindsats skaber positiv udvikling i Frøstrup

Projektet er en del af ”Mulighedernes Land” – et partnerskabsprojekt mellem Realdania, Thisted og Lolland kommunet samt Bornholms Regionskommune, som siden 2007 har arbejdet med at finde og afprøve nye veje til positiv udvikling i Danmarks yderområder.

I Frøstrup skal projektet vise, hvordan en helhedsorienteret indsats kan skabe positiv udvikling. Konkret har man etableret et kulturhus. Huset er åbent for alle borgere; gamle og unge, foreningslivet og dem, som bare gerne vil forbi og have en kop kaffe. Visionen i Frøstrup er, at landsbyens nye hus skal komme hele egnen til gavn.

Thisted Kommune har også gennemført en områdefornyelse i Frøstrup. Der er skabt rum til en city-promenade og opkøbt faldefærdige huse, som er blevet revet ned. En stor, gammel DLG-bygning er erhvervet og delvist revet ned. Samtidig har kommunen bevilget et større beløb til at renovere idrætsforeningers klubhus. Aktiviteten i byen har allerede gjort, at der i 2011-2012 er solgt 8-9 af de huse, der længe har været til salg.

 

 

Dagens Gossip