Helikopter er styrtet ved Røsnæs: To omkomne

En helikopter er fredag styrtet ned i Kattegat ud for Røsnæs nær Kalundborg, oplyser Søværnets Operative Kommando (SOK) til Ritzau.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at to personer er omkommet ved styrtet.

- Der er tale om en civil helikopter, og vi har i øjeblikket en eftersøgning i gang i området, oplyser SOK's vagthavende officer.

Ifølge ekstrabladet.dk var der fire personer om bord i helikopteren, der var på vej fra Sjælland til Samsø. Det bekræfter Naviar, der står for styring af trafiksikkerhed i luften, overfor netavisen.

- Vi har haft en helikopter på frekvensen på vej fra Sjælland mod Samsø. Copenhagen Information har talt med dem, og givet dem informationer helt efter almindelig standard.

- Og så er den på et tidspunkt på vej ind mod Samsø, og er forsvundet fra radaren. Det er helt almindeligt, når den er på vej nedad, siger Jan Eliassen, pressevagt i Naviair, til ekstrabladet.dk.

Midt- og Vestsjællands Politi kan ikke bekræfte oplysningerne.

- Vi arbejder på at få identificeret de omkomne og derefter finde frem til deres pårørende, som måske kan fortælle, hvor mange, der har været om bord, fortæller talsmand Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Samtidig arbejder man på at fastslå, hvilken type helikopter, der er tale om.

Ifølge Martin Bjerregaard var det en sejler, der klokken 11.59 slog alarm og fortalte, at en helikopter var styrtet ned.

- Det er sket langt fra kysten, nærmest midt imellem Røsnæs og Samsø, fortæller han.

Flyvevåbnets redningshelikoptere har ud over de to dræbte fundet vragdele fra helikopteren.

Sammen med redningshelikoptere deltager fregatten Iver Huitfeldt, en redningsbåd fra Grenaa og to af SOK's patruljefartøjer i eftersøgningen.

Styrtet sker, dagen efter at et lille sportsfly styrtede ned nord for Fyn. I den forbindelse mistede en mand og en kvinde fra Tyskland livet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip