Helle Thorning erkender: Ansvaret slider på S

De sidste fire år har været hårde for kommunerne, erkender statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) efter den tale, hun holdt ved Socialdemokraternes valgfest tirsdag aften på spillestedet Vega i København.

Megen fest var der dog ikke over arrangementet, da regeringspartiet har mistet mange stemmer i kommunerne, hvor Venstre ifølge exitprognoser ser ud til at have overhalet Socialdemokraterne som det største parti.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det slider at tage ansvar. Det slider på landsplan, og det slider ude i kommunerne, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Den fireårige periode, vi har været igennem, har været rigtig hårdt for kommunerne. De har skullet træffe vanskelige beslutninger, og det kan man også se i aften, siger hun.

Partiformanden gør det klart, at hun ikke er tilfreds med et kommunalvalg, som tyder på, at Socialdemokraterne går "mærkbart tilbage".

- Vi kender ikke det endelige valgresultat, men det ser ud til, at vi går tilbage, og det er vi selvfølgelig ærgerlige over. Vi ville gerne have haft et bedre resultat.

Hun påpeger, at Socialdemokraterne fik et godt valg til kommunalvalget i 2009, hvor de fik et landsresultat på 30,7 procent af stemmerne.

- Det har vi længe set, at det kunne vi ikke gentage denne gang, men der skal ikke lægges skjul på, at det er ærgerligt.

Hun lægger vægt på, at stemmerne endnu ikke er talt op alle vegne, og at det bagefter er op til de lokale byrødder at fordele posterne i de 98 kommuner.

- Nu må vi se, hvordan det ser ud, når vi er konstitueret ude i kommunerne, og hvor mange borgmesterposter vi får.

/ritzau/

 

Dagens Gossip