Helle Thorning-Schmidt skal dyste med 13 andre om FN-job

Forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kommer til at kæmpe med 13 andre om at blive FN's næste flygtningehøjkommissær.

Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af oplysninger fra anonyme FN-diplomater.

Ansøgningsfristen til jobbet udløb formelt 14. september, og indtil nu har kun to andre end Thorning gjort det officielt, at de går efter topposten.

Ifølge Jyllands-Posten vil "de fleste" af de 14 kandidater hurtigt blive siet fra, og medmindre en højprofileret kandidat uventet skulle melde sig på banen, vil den tidligere danske statsminister formentlig være en af tre kandidater, som bliver indstillet til FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

De to andre kendte kandidater er den tyske diplomat Achim Steiner og italieneren Filippo Grandi, der også har erfaring fra diplomatiet.

Afgørelsen ventes ifølge Jyllands-Postens informationer at falde i slutningen af oktober, men allerede i disse dage kører lobbyarbejdet på højtryk under FN's Generalforsamling.

Her vil både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og udenrigsminister Kristian Jensen (V) forsøge at samle støtte til Thorning, der i øvrigt selv kommer til generalforsamlingen i New York lørdag.

Den nuværende flygtningehøjkommissær, Antonio Guterres, bliver afløst ved årsskiftet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip