Helle Thornings nabo giver statsministeren stemmetip

Skrevet af admin

|

19/11/2013

Dagens topnyheder

Hvis statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ikke havde besluttet, hvem hun ville stemme på, kunne hun få hjælp til at få det afklaret, da hun tirsdag morgen ankom til Kildevældsskolen i København.

- Jeg sagde til hende, at hvis hun var i tvivl om, hvem hun ville stemme på, så kunne jeg vejlede hende, fortæller valgtilforordnet Arvin Storgaard og fortsætter:

- Så grinte hun og sagde, at det kunne hun nok godt selv finde ud af.

Statsministeren ved nemlig, hvem Arvin Storgaard vil have hende til at stemme på: Sin egen kone. Karin Storgaard stiller op for Dansk Folkeparti.

Parret bor lige ved siden af statsministeren i byggeforeningshusene på Østerbro.

- Politiet har sat overvågningskameraer op i kvarteret, så selv en flue kommer på skærmen. De skal jo passe på hende, siger Arvin Storgaard.

Mens han taler, løfter han hånden for at hilse på en borger, der er på vej ind for at stemme.

- Når man har siddet her i mange valgperioder, så kender man jo folk. Og de kender også mig, så vi får os en lille sludder, siger han.

Arvin Storgaard har været valgtilforordnet på Kildevældsskolen i mere end 20 år. De første år fik alle en pakke cigaretter, når de mødte klokken otte om morgenen på valgdagen. Og så stod der øl og snaps på bordet.

- Dem, der gik udenfor, skulle jo have noget at varme sig på. Men hvis de fik for meget snaps, måtte vi putte dem i en taxa. Vi har været ude for, at vi måtte sende nogle hjem, allerede inden valgstedet åbnede, siger han.

- Det ser man ikke mere. Nu er det ret sobert, tilføjer Arvin Storgaard.

I dag står der sodavand på bordene, og til aftensmaden kan man få et glas vin.

Helle Thorning-Schmidt stemte klokken 10. Hun ville ikke afsløre, hvilken kandidat hun satte sit kryds ved, men det var en socialdemokrat.

/ritzau/