Helle Thornings skattesags-rapport er klar mandag

Efter to og et halvt års arbejde er Skattesagskommissionen færdig med sin rapport om Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag. Den afleveres mandag til justitsminister Mette Frederiksen (S), skriver Jyllands-Posten.

Skattesagskommissionen har undersøgt, om nogen uretmæssigt forsøgte at påvirke Helle Thorning Schmidts og hendes mand, Stephen Kinnocks, skattesag, da den blev behandlet i 2010.

Derudover har kommissionen undersøgt, hvem der lækkede selve afgørelsen af sagen til BT i forbindelse med folketingsvalget i 2011.

Sagen begyndte, da den daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) sammen med sin særlige rådgiver Peter Arnfeldt og departementschef Peter Loft blev mistænkt for at have forsøgt at påvirke afgørelsen i sagen.

Før sommerferien fik sagens hovedpersoner lov til at læse kommissionens foreløbige udkast, fordi de skulle have lov at komme med indsigelser og kommentarer.

I den forbindelse udtalte Troels Lund Poulsen, at han følte sig pure frifundet i sagen.

Departementschef Peter Loft fik også mulighed for at læse konklusionerne, og han fortalte efterfølgende, at kommissionen mente, at han var gået for langt i sin interesse for sagen.

Ifølge Peter Loft vurderer Skattesagskommissionen dog også, at han gjorde det "uagtsomt", og at der derfor ikke skal være et retligt efterspil.

Den tidligere særlige rådgiver Peter Arnfeldt følte sig også frikendt efter at have læst Skattesagskommissionens udkast tilbage i juni.

Peter Arnfeldt er dog fortsat sigtet for at have lækket skattepapirer til pressen, hvilket han har været siden september 2012. For nylig godkendte Østre Landsret, at sigtelsen havde været opretholdt i mere end to år.

Skattekommissionen indledte sit arbejde i august 2012.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip