Helsingør dropper udlicitering og skaber 33 nye job

Skrevet af John Meyer

20/12/2012

Mest læste i dag

Det er ikke hver dag en kommune hjemtager en opgave, der tidligere har været udliciteret, og samtidig skaber 33 nye job. Men det sker netop nu i Helsingør. I denne uge er 33 nye rengøringsassistenter nemlig i fuldt sving på opstartskursus i rengøringsteknik, ergonomi og teambuilding.

For et år siden vedtog Helsingør byråd at hjemtage 25 procent af rengøringen. Oprindelig var rengøringen 100 procent udliciteret, men et snævert flertal bestående af S, SF, Enhedslisten og Lokaldemokraterne ville det modsat for at sikre bedre arbejdsforhold. Efter et EU-udbud besluttede man, at Forenede Service og den lokale virksomhed Renell skulle stå for rengøringen af resten af kommunens lokaliteter.

Fra den 1. januar skal de 33 nye medarbejdere stå for en fjerdedel af rengøringen i kommunen. Til den opgave er der oprettet en helt ny kommunal rengøringssektion.  Resten af rengøringen overtages efter et EU-udbud af Forenede Service og firmaet Renell.

Påtager sig et ansvar
- Det er virkelig en særopgave at være med til at udvikle i stedet for at afvikle i en tid, hvor så meget udliciteres. Alle parter har et fælles ønske om, at det her skal blive en succes, siger 3F-fællestillidsrepræsentant Peter Jonassen, der har været med til ansættelsessamtalerne.

Også den lokale 3F-afdeling er begejstret:

- Vi hilser med stor tilfredshed, at kommunen vedstår sig sin rolle som arbejdsgiver, og påtager sig ansvar for medarbejdernes arbejdsvilkår og arbejdsmiljø. Vi har set alt for meget af det modsatte, siger formanden for 3F Nordøstsjælland, Hans Nissen.