Helsingørmotorvejen er også lukket tirsdag

Helsingørmotorvejen forventes ikke åbnet til tirsdag morgen, oplyser Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet arbejder fortsat mandag aften på at få ryddet op på Helsingørmotorvejen efter det delvise brostyrt lørdag aften. Men det forventes ikke, at vejen når at blive ryddet til myldretidstrafikken nordfra tirsdag morgen tidlig.

Ulykkesstedet blev frigivet af politiet søndag eftermiddag, og siden har Vejdirektoratet og deres entreprenører arbejdet i døgndrift med mange maskiner på at få vejen ryddet og gjort klar til trafikanterne igen.

Hvorfor broen kollapsede, er der fortsat ingen forklaring på.

- Politiet har nedsat en ekspertgruppe, der skal granske brokollapset, og det er endnu for tidligt at sige noget om årsagen, siger anlægschef Erik Stoklund Larsen, Vejdirektoratet, til Ritzau.

Han beklager de gener, som lukningen af motorvejen medfører for de mange pendlere i Nordsjælland.

- Vi arbejder på højtryk for at få ryddet Helsingørmotorvejen, men vi kan formentlig ikke åbne vejen i tide til, at morgentrafikken tirsdag kan afvikles normalt, siger han og fortsætter:

- Vi ved godt, at vejen har stor betydning for bilisterne i Nordsjælland, og derfor sætter vi alle kræfter ind på at blive færdige hurtigst muligt.

Bliver Helsingørmotorvejen ikke klar til morgentrafikken, gælder de samme omkørselsruter som tidligere udmeldt af Vejdirektoratet.

Motorvejen er lukket, efter at broen ved Egebækvej ved Nærum lørdag aften styrtede delvist sammen i forbindelse med støbearbejde.

Støberiet var gået i gang om morgenen, men ved 21.30-tiden skete ulykken, og en større mængde byggemateriale landede på kørebanen.

Ingen kom noget til ved kollapset - hverken trafikanter eller arbejdere, men motorvejen blev grundigt spærret for trafik i begge retninger mellem Nærum og Gl. Holte.

Strækningen er en af de mest befærdede i Danmark. Godt 80.000 biler benytter sig af motorvejen i løbet af et døgn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip