Helveg får varm velkomst fra gamle venner i nødhjælpen

Danmark har fået en ny mand på posten som udviklingsminister, og Folkekirkens Nødhjælp har "det bedste indtryk" af Rasmus Helveg Petersen (R).

Det skriver Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse, hvor man hæfter sig ved, at både den tiltrædende minister og den afgående, Christian Friis Bach (R), har en fortid hos organisationen.

- Han er en dygtig politiker (Rasmus Helveg, red.), og jeg er overbevist om, at han vil arbejde videre med især det rettighedsbaserede udviklingsarbejde, udtaler generalsekretær Henrik Stubkjær.

- Derudover er jeg glad for, at også den nye minister forstår, hvad det vil sige at have en folkelig forandring i udviklingsarbejdet - både i Danmark og ude i verden, tilføjer han.

Fra 1999 til 2006 arbejdede den journalistuddannede Rasmus Helveg Petersen som strategirådgiver ved Folkekirkens Nødhjælp.

Her brændte han særligt for et projekt med fattige kvinder i Malawi, der skulle tjene penge på at holde høns og sælge æg.

Ved torsdagens ministeroverdragelse gav han sin forgænger, Christian Friis Bach, en lille figur af en høne fra Malawi som reference til netop den arbejdsopgave.

Christian Friis Bach, som var international chef hos Folkekirkens Nødhjælp fra 2005 til 2010, valgte torsdag at stoppe som udviklingsminister.

Det sker, fordi han har givet Folketinget forkerte oplysninger i sagen om Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens flyrejser på første klasse for GGGI.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip