Hemmelige dokumenter lækket: Kan være afgørende i kampen mod vestlige IS-terrorister

Tyske myndigheder er kommet i besiddelse af en lang række hemmelige dokumenter fra Islamisk Stat, som muligvis kan være afgørende i kampen mod terrororganisationen. 

En stor del af de mange dokumenter er en slags spørgeskema, som alle udenlandske IS-krigere har skulle udfylde, når de sluttede sig til terrororganisationen i Syrien. 

Og papirene indeholder særdeles følsomme oplysninger, der kan være afgørende for at få stoppet terrororganisationens rekruttering af nye krigere, ligesom de kan være med til at identificere og dømme de terrorister, der vender tilbage til Vesten. 

- Vi formoder, dokumenterne er ægte, og vi vil nu bruge dem til at retsforfølge og iværksætte forebyggende tiltag mod terroristerne, siger en anonym talsmand fra tysklands føderale kriminalpoliti til nyhedsbureauet DPA.

Kemisk krigsførsel
Flere tyske medier er i besiddelse af en del af papirene, der blandt andet indeholder spørgsmål og svar på, navne, aldre, erfaring, hvem der har rekrutteret dem, og hvem der har hjulpet dem til Syrien. 

De tyske medier har allerede kunne udpege den tyske islamist Cristian Emde som en aktiv rekruttør ved hjælp af dokumenterne, der formodes kun at være en lille del af tusindvis af papirer, som de tyske myndigheder er kommet i besiddelse af. 

Et af dokumenterne viser desuden, at Islamisk Stat var særdeles bejegstrede, da en tysk kemi-studerende fra München ankom til Syrien. 

- Vigtigt! Har erfaring med kemikalier, noterede terrororganisationen på hans spørgeskema, hvilket giver et uhyggeligt indblik i Islamisk Stats interesse i kemisk krigsførsel. 

Det har hidtil været svært for europæiske myndigheder at bevise, at deres statsborgere har været i krig for terrororganisationen, men ifølge tyske medier er dokumenterne blevet delt med europæiske efterretningstjenster, der kan bruge dem til at få dømt de tilbagevendte terrorister. 

I Tyskland alene formodes det at over 800 har sluttet sig til Islamisk Stat, hvoraf cirka 20 procent er kvinder. En tredjedel af dem formodes at være rejst tilbage til Tyskland igen. 

 

 

Dagens Gossip