Hemmelige rejsetips til efterårsferien

Bilen er pakket og kursen er sat mod det svenske efterår. Sverige mange sjove traditioner at byde på, som kun få danskere kender til. VisitSweden har her samlet deres bedste rejsetips til en rigtig svensk efterårs-get-away.

- Efteråret er et rigtig godt tidspunkt at besøge Sverige på, f.eks. er der lige nu højsæson for at tage på skaldyrssafari, som er en helt særlig oplevelse og en meget stærk svensk tradition, hvor man er med til at fange og tilberede sin egen middag med alt fra hummer, krebs, rejer og muslinger. Er man mere til ægte markedsstemning, er efteråret også fyldt med de traditionelle svenske høstmarkeder, bl.a. på Stortorvet i Växjö med over 80 små hyggelige boder, siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- Danskerne er glade for Sverige i efteråret, fordi der er så mange forskellige muligheder for at få spændende og nye kultur- og naturoplevelser, selvom det er tæt på Danmark. Man kan f.eks. tage på en anderledes shoppingtur langt væk fra travle og trafikerede veje og besøge Smålands små landsbyer, hvor designere åbner op for deres butikker og værksteder. Her får man virkelig det ægte Småland at opleve, og hvis man er til kunsthåndværk og antikviteter, er der rig mulighed for at købe sig fattig.

Her er fire tips til unikke svenske oplevelser: 

1. I Småland finder du de smukkeste landsbyer, hvor du i efteråret kan shoppe dig fattig i ægte kunsthåndværk og antikviteter. Den 17. og 18. oktober åbner flere små håndværkere op for deres garager og butikker langs vej 122, som løber mellem Växjö og Karlskrona. Holmahult, Makrismåla, Dångebo og Linneryd er blot nogle af de landsbyer, hvor de små butikker og kunstnere holder til.

2. Fra 26. september til 6. november kan du komme på skaldyrssafari i Bohuslän i Vestsverige. Hvert efterår drager hundredevis af mennesker hertil fra hele verden for få den helt unikke oplevelse. På skaldyrsrejserne er du med til fiskeri, tilberedning af fangsten og til at nyde den helt særlige smag af skaldyr som hummer, krabber, muslinger og østers.

3. Efteråret i Sverige er også blevet synonym med de såkaldte Höstmarknad, og igen i år er der masser af forskellige markeder at vælge imellem. Du kan for eksempel tage til det traditionsrige høstmarked på Stortorget i Växjö med over 80 boder, der byder på et bredt sortiment af sjove ting og sager samt mad og drikke. Markedet foregår den 17.-18. oktober.

4. Hvert år omdannes området omkring Alingsås i Vestsverige til et lys-eventyr, når lysdesignere fra hele verden sammen skaber et stort lys-show med lysinstallationskunst på bygninger, parker og søer ved Alingsås og gennem Nolhaga Park. Begivenheden trækker årligt 80.000 besøgende og finder sted den 26. september til 2. november.

Læs mere om efterår i Sverige og få svenskernes egne rejsetips på swedishmoments.com.

 

Dagens Gossip