Hemmelighedsfuld Fuglsang er tæt på ny kontrakt

Det er endnu ikke offentliggjort, hvor cykelrytteren Jakob Fuglsang fortsætter karrieren, når kontrakten med Astana udløber efter denne sæson, men en afgørelse er lige på trapperne.

Fuglsang slår på Astanas Tour de France-pressemøde fredag eftermiddag fast, at han ikke har skrevet under på noget endnu, men at hele forløbet er inde i den afgørende fase.

- De fleste forhandlinger er efterhånden afsluttet. Min manager har i de sidste par dage været rundt ved de hold, der er inde i billedet, og han har et par møder mere. Så skal vi tage stilling. Umiddelbart vil jeg sige, at det er tæt på, siger Jakob Fuglsang.

Astanas holdchef Alexander Vinokourov sagde torsdag til Ekstra Bladet, at han regnede med at kunne forlænge kontrakten med danskeren inden for få dage.

Der har været tvivl om, hvor attraktivt det ville være at fortsætte på det kasakhiske hold, der har været ved at miste sin World Tour-licens efter flere dopingsager i sidste sæson

Direkte adspurgt om chancen for, at han forlænger kontrakten med Astana, er lille, svarer Fuglsang:

- Nej, det vil jeg ikke sige, at den er.

Et andet hold, der har været nævnt som bejler til den danske allrounder er Team Sky.

Det taler dog næppe til storholdets fordel, at Fuglsang nok må tage til takke med en fast rolle som løjtnant og dermed må lægge de personlige klassement-ambitioner på hylden.

- Resultatmæssigt vil det nok ikke udvikle mig, men Sky går meget videnskabeligt til værks, og måske var der noget, jeg kunne lære af og dermed få mulighed for at flytte mig, siger Jakob Fuglsang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip