Henrettelse med ny gift gik helt galt: Åbnede øjnene og sprællede

Som den første fange i Ohio, USA, skulle kvindemorderen Dennis McGuire torsdag henrettes med en ny giftblanding. Men henrettelsen endte med at blive en lang - og formentlig pinefuld affære.

Ifølge Associated Press blev det den mest langstrukne henrettelse, siden staten genindførte dødsstraf tilbage i 1999.

Nyhedsbureauet skriver, at henrettelsen tog mere end 15 minutter. Her kunne vidner følge den 53-årige morders dødskamp, hvor han både sprællede, åbnede øjnene og gispede efter vejret.

Det forlyder, at Dennis McGuires børn var vidne til henrettelsen. Øjenvidner fortæller, ifølge Associated Press, at den 53-årige mand forsøgte at holde øjenkontakt med sine børn, inden han mistede bevidstheden.

Den nu afdøde mand blev i 1994 dømt til døden for voldtægt og drab på den dengang 22-årige Joy Stewart. Den unge kvinde var nygift og højgravid.

Offerets familie var også til stede.

Dennis McGuires henrettelse var et forsøg med en ny giftindsprøjtning. Flere delstater er i gang med at finde alternativer, fordi mængden af de tidligere brugte giftblandinger er ved at rinde ud.

Den nye blanding, der består af bedøvelsesmidlet midazolam og morfinpræparatet hydromorphone, blev godkendt i september i Ohio.

Faktisk skulle den allerede have været taget i brug i november, men guvernør John Kasich udskød den pågældende henrettelse, fordi fangen - en 40-årig barnemorder - havde anmodet om tilladelse til at donere sine organer til familiemedlemmer.

Ifølge New York Times forsøgte også Dennis McGuire at få udskudt henrettelsen ved at ansøge om at blive organdonor. 

Og den 53-årige mands advokater argumenterede også for, at der var en risiko for, at den nye gift-cocktail ville påføre unødvendig smerte.

Det blev afvist af domstolen.

 

Dagens Gossip