IS henretter syrer for hjælp til luftangreb

Jihadistgruppen Islamisk Stat (IS) har gennemført en offentlig henrettelse af en syrer, der er anklaget for at have placeret sporingsudstyr, som har gjort det muligt for det syriske regime at gennemføre dødbringende luftangreb

Der oplyser en amerikansk overvågningsgruppe.

Den yderliggående gruppe har offentliggjort en video af den anklagede foran en menneskemængde, men de levende billeder fryser i det øjeblik en IS-kriger trækker mandens hoved bagover og holder en kniv mod hans hals, oplyser gruppen Site Intelligence.

Efter henrettelsen, der har fundet sted i den nordlige syriske provins Aleppo, bar jihadisterne rundt med liget af den anklagede på et kors.

IS hævder, at flere end 190 mennesker er blevet dræbt efter de luftangreb, som mandens hjælp angiveligt har givet anledning til.

Det syriske regime har i november og december intensiveret antallet af luftangreb mod områder, der kontrolleres af IS eller andre oprørsgrupper.

På kun 40 dage har omkring 2000 angreb dræbt flere end 500 personer, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder i London.

Nogle af de mest dødbringende ramte IS' hovedby Raqqa 25. november, da mindst 95 mennesker blev dræbt. Luftangrebene har også ramt jihadisterne i den østlige del af Aleppo-provinsen, som de kontrollerer.

IS har vundet opmærksomhed over hele verden ved at offentliggøre videooptagelser af gruppens henrettelser af vestlige gidsler, tilfangetagne soldater og civile, som er anklaget for at have overtrådt den brutale version af islamisk lov.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip