Henrik Dam skyder mod DF efter intern S-kritik

Kritikerne retter smed for bager, når de skoser Socialdemokraterne for ikke at hjælpe 40.000 langtidsledige, som har mistet dagpenge. SRSF-regeringen hjalp med uddannelses- og arbejdsmarkedsydelser de langtidsledige, der blev ramt af VK-regeringens dagpengereform.

Det siger Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen, efter at 18 af 30 socialdemokratiske folketingsmedlemmer i lørdagens Berlingske kræver dagpengereglerne lempet.

Det interne pres kommer få dage efter Socialdemokraternes sommergruppemøde, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tirsdag nok engang afviste at ændre reglerne.

- Det er lykkedes regeringen at mildne (DF's formand, red.) Kristian Thulesen Dahls meget barske reform. Der er ikke nogen uden forsørgelse. I arbejdsmarkedsreformen bruger vi penge på at gøre folk kvalificeret til hurtigere at vende tilbage til arbejdsmarkedet, siger Henrik Dam Kristensen.

SF og Enhedslisten kræver dagpengereglerne ændret i den kommende finanslov. Samtidig kræver HK's formand, Kim Simonsen, og andre forbundsformænd genoptjeningen af dagpenge halveret til et halvt år fra det år, der gælder nu. Men det ændres ikke, siger gruppeformanden.

- Der er ikke noget, der er gået galt. Kristian Thulesen Dahl fandt på, at man skulle lave denne meget barske reform. Det stemte Socialdemokratiet imod og var imod i valgkampen. Efter valget var der stadig et flertal for Kristian Thulesen Dahls reform, siger Henrik Dam Kristensen.

Han vil ikke kommentere, om han er enig med de socialdemokrater, som vil gå til valg på at ændre dagpengereformen.

- Vi har en masse, der skal gennemføres den kommende tid - først og fremmest en finanslov. Det bruger vi kræfter på nu. Når vi kommer frem til et valg, så går Socialdemokratiet til valg på, hvad vi vil i næste periode. Det har vi ikke besluttet os for endnu, siger Henrik Dam Kristensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip