Henrik Toft: Vi skal nok få styr på forsvaret

02/04/2016 20:26

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det danske forsvar var på alles læber efter Danmarks 26-33-nederlag til de tyske håndboldeuropamestre lørdag.

Landsholdets Henrik Toft Hansen erkendte, at der var mangler, men han er fortrøstningsfuld, inden Danmark om fem dage spiller OL-kvalifikationsturnering på hjemmebane i Herning.

- Jeg har før stået i en situation, hvor forsvaret har fået kritik ude fra og så alligevel er lykkedes.

- Jeg har stadig en god fornemmelse, og jeg tror, vi får styr på det. Det er jeg overbevist om. Procentmæssigt er det svært at sige, hvor meget vi mangler, men vi mangler lidt, også fordi vi mangler to centrale spillere, siger Henrik Toft Hansen med henvisning til Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard, der ikke var med lørdag.

- Jeg står med en god følelse (inden OL-kvalen, red.), og jeg er sikker på, vi står der til weekendens kampe. Alle mærkede lige atmosfæren i hallen, hvor Tyskland skulle levere en god præstation hjemme.

Han er glad for, at Danmark blev testet en sidste gang mod en hård modstander.

- Vi fik en træningskamp mod de forsvarende europamestre, som satte os under pres fra start, men vi kan bruge kampen til noget. Der blev lavet fejl, som vi skal have justeret, så vi ikke kommer til at stå for meget alene i forsvarsspillet.

- Vi har lidt at arbejde hen imod, men jeg er glad for, at vi har haft en træningskamp mod tyskerne. Vi vidste jo godt, det var et godt hold, vi skulle møde. Men det er derfor, vi valgte at tage en kamp mod Tyskland i stedet for et hold, der ikke kunne presse os så meget, siger forsvarskæmpen.

Rasmus Lauge er også fortrøstningsfuld trods de mange mål, der blev lukket ind.

- Der er masser af tid til at få det på plads. Mange af tingene sidder der efter januar. Det er ikke noget, vi har glemt, men noget vi skal finde frem igen. Det er mest noget mentalt, vi skal have fundet frem og skal vænne os til, siger Flensburg-spilleren.

Han erkendte dog, at det så skidt ud lørdag i Køln.

- Vi tabte alle nærkampe og dueller. Det hjælper ikke vores målmænd, at de får frie skud. De scorede på alt, mens vi brændte alt. Vores forsvar var ikke godt nok, og det har vi set før, at vores hold lige skal vænne sig til forsvaret, fordi de ikke er vant til det hjemme fra klubberne.

- Det er noget mere offensivt (på landsholdet, red.), så der er større rum, man skal forsvare enkeltvis, men det synes af store rum nogle gange, fordi vi står så offensivt, og vi skal tilbage til at stå kompakt og være tættere på hinanden, siger Rasmus Lauge.

/ritzau/