Her bliver det op til 20 grader i dag

Skrevet af admin

19/04/2015

Mest læste i dag

Sol og op til 20 graders varme.

Hvis det lyder som attraktivt forårsvejr, er der god mulighed for at nyde det i de første dage i denne uge. Det oplyser vagthavende meteorolog ved DMI Frank Nielsen.

- Vi får en rigtig fin start på uge med et par flotte dage, hvor vi mandag når op på omkring 20 grader flere steder i Jylland. Tirsdag bliver også flot, men her får vi nok kun op til 18 grader, siger han.

Det er især ned gennem Jylland, at der er mulighed for at måle høje forårstemperaturer, men det kolde havvand sørger fortsat for, at kystnære områder fortsat er noget køligere.

- Når vinden står i nord på denne årstid påvirker det temperaturerne ved kysterne, siger Frank Nielsen.

Egentlig skulle onsdag have været omtrent lige så pæn at betragte som mandag og tirsdag, men som så ofte før viser aprilvejret sig fra sin lunefulde side.

- Vi havde egentlig set frem til, at onsdag skulle være ligesådan. Men der er sådan en lille kuldepol, der møver sig ned oppefra. Det er det samme lille lavtryk, som vi havde besøg af natten til lørdag, og som efter en tur hen over de britiske øer og nord om Skotland nu kommer tilbage, siger Frank Nielsen, der kalder det for meget sjældent, at det samme lavtryk kommer tilbage.

Oversat til mere gængse vejrtermer betyder det ifølge Frank Nielsen, at onsdag bliver "mere skyet, væsentligt koldere og med regn og byger første på dagen".

Heldigvis for solglade danskere forsvinder skyerne relativt hurtigt igen, så torsdag igen byder på sol flere steder og op til 17 grader. Fredag derimod bliver starten på en grå periode.

- Fredag bliver det kun mellem otte og 13 grader, og det er starten på en gradvis nedadgående kurve, hvor vi får køligt og ustadigt vejr over landet i weekenden.

- April er en måned, der kan byde på alt, så det er ikke overraskende, at vejret vender på en tallerken, siger Frank Nielsen.

/ritzau/