Her er 65-årig mands længe ventede dom: Krænkede 19 skolebørn i alderen mellem 6 og 10 år

30/11/2023 21:00

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Her er den 65-årige mands længe ventede dom.

Mest læste i dag

I en sag om blufærdighedskrænkelser på en skole i Aalborg Kommune der har rystet lokalbefolkningen, skal en nu 65-årig mand stå over for en ny retsvurdering, da han har anket den tidligere dom på ni måneders ubetinget fængsel.

Dommen faldt tilbage i februar, hvor manden blev kendt skyldig i at have krænket intet mindre end 19 piger på mellem seks og 10 år.

Det skriver TV2 NORD.

Ankesagen vil nu finde sted ved Vestre Landsret i Aalborg, og den kaster nyt lys over spørgsmålet om, hvorvidt den tidligere skolemedarbejder er skyldig i systematisk blufærdighedskrænkelse af de unge piger i løbet af flere år.

Systematiske krænkelser gennem fem år

Byretten i Aalborg fastslog tidligere i år, at den 65-årige mand havde systematisk krænket et betydeligt antal piger i løbet af skoletiden. Krænkelserne fandt typisk sted, mens pigerne sad på den tiltaltes skød, hvor han befølte dem på maven, lårene og mellem benene.

Domstolen betonede den skærpende omstændighed, at den dømte var en ansat på skolen, hvilket skabte et tillidsforhold til børnene der gjorde dem særligt sårbare over for overgreb.

Under retssagen pointerede politiets anklager, at børnenes beklemthed ved at rapportere om den nu dømte mand kom af, at de generelt kunne lide og stolede på ham. Dette tillidsforhold gjorde, ifølge anklageren, at krænkelserne kunne fortsætte over en femårig periode fra 2017 til 2022.

Frikendt for voldtægt

Ud over blufærdighedskrænkelserne var den 65-årige også tiltalt for voldtægt af et barn under 12 år ved et andet seksuelt forhold end samleje. Dog fandt retten ikke tilstrækkeligt bevismateriale til at dømme manden for dette punkt, hvilket resulterede i en frifindelse. Dette var afgørende for, at byretten endte med at idømme ni måneders ubetinget fængsel i stedet for de halvandet års ubetinget fængsel, som anklageren havde krævet.

Store konsekvenser for skolen

Sagen har haft betydelige konsekvenser for skolen ud over de tragiske krænkelser af børnene og den dømte mand. Skolens leder valgte at forlade sin stilling, delvist som følge af den kritik, der opstod i kølvandet af sagen vedrørende skolens håndtering af bekymrede forældrehenvendelser. Desuden blev DUS-lederen på skolen opsagt på grund af tjenstlig forsømmelse.

Vestre Landsret forventes at tage hul på ankesagen torsdag og vil afgøre, om den tidligere dom opretholdes eller ændres.