Her er årets bedste restaurant

Mindre end otte måneder efter at den københavnske restaurant Marchal fik sin første Michelin-stjerne, er restauranten blevet kåret som Danmarks bedste.

Det skete søndag aften, da hele Danmarks gastronomiske elite mødtes til gallafest på Hotel Frederiksminde i Præstø.

Ifølge redaktør for Den Danske Spiseguide, som står bag prisuddelingen, Bent Christensen, så er det helhedsindtrykket af Marchal, som udløser den fornemme pris.

- Det er den entusiasme, der er til stede, og kombinationen af både køkken, vinliste, atmosfære og servicering. Der er intet, der falder igennem. København har fået en hotelrestaurant i international topklasse, siger han.

Marchal var nomineret til prisen sammen med AOC, Studio, Frederikshøj, Frederiksminde Hotel og Noma.

Restaurant Marchal ligger på Hotel d'Angleterre ved Kongens Nytorv i København, og åbnede i 2013 med stjernekokken Ronny Emborg som køkkenchef. Michelin-stjernen fra marts var hans anden.

Årets Restaurant var dog ikke den eneste pris, som Marchal fik med hjem til København. Restauranten vandt også prisen for Årets Oste.

- Nogle bruger osten som en råvarer, som man forarbejder og bruger i forskellige sammenhænge i retter. Det, at være kreativ med osten og bruge den på nye og elegante måder, har vi lagt mærke til, at man gør på Marchal, siger Bent Christensen.

Til prisuddelingen blev også Torsten Vildgaard fra Studio i København kåret som Årets Kokkeprofil, mens Nordisk Spisehus i Aarhus blev Årets Frokostrestaurant. No 61 i Odense er Årets Bistro/Brasseri, mens aftens værter fra Frederiksminde Hotel fik prisen for Årets Bo&Spis adresse.

Kong Hans Kælder i København var i 1992 den første restaurant, der blev kåret som Årets Restaurant af Den Danske Spiseguide. Siden har prisen blandt andet været uddelt til Søllerød Kro, Noma og senest Geranium i 2013.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip