Her er den helt rigtige morgenmad

Hvis du troligt hælder det samme morgenmadsprodukt op i skålen hver morgen og spiser det sammen med mælk, så er det måske på tide at finde inspiration til alternativer, så du er sikker på, at du får det, din krop har brug for.

Huffingtonpost.com har talt med de kliniske diætister Susan Mitchell og Julie Upton, som kommer med deres forslag til, hvilke fødevarer din morgenmad kan indeholde, så du får den rette mængde protein, fedt og kulhydrater samt masser af vitaminer og mineraler.

Derfor bør du træne, før du spiser morgenmad. Se grunden på Soendag.dk

1) Æg
Æg er en fantastisk kilde til en masse næringsstoffer og her i blandt er protein noget af det, der er rigtigt vigtigt i din morgenmad. Diætisterne anbefaler, at du får minimum ti gram protein gennem morgenmaden og gerne op til 20-25 gram. Det er med til at sikre, at du holde dig mæt længe og ikke falder i syndige fristelser senere på dagen.

2) Kaffe
Morgenkaffen er muligvis omdiskuteret, men det er et faktum, at kaffe indeholder masser af antioxidanter, hvilket din krop har brug for. Så hvis du dropper sukkeret og nøjes med mager mælk, så er det rigtigt fint med en kop fra morgenstunden af.

3) Banan
At tilsætte din morgenmad en banan betyder, at du sikrer dig selv et højt indtag af bl.a. kalium, hvilket er rigtigt godt for kroppen. Derudover er der mange fibre og C-vitaminer i bananer. Så at blande moset banan i havregrøden eller sætte bananskiver til dine gryn er en rigtig god idé.

4) Grapefrugt
Et godt alternativ til banan, som også giver fibre, C-vitaminer og kalium er grapefrugt. Spis den som den er og nyd den friske, let bitre smag som kødet og saften har. Hvis du ikke bryder dig om grapefrugt er appelsiner eller klementiner også et fint alternativ, som giver næsten samme mængde fibre, C-vitaminer og kalium.

Rawfood, stenaldermad eller ayurveda? Lær om de forskellige kostretninger på Soendag.dk

5) Bær
At tilsætte forskellige bær til din morgenmad kan anbefales, fordi de giver en masse gode næringsstoffer og fibre, samtidigt med at de har et relativt lavt kalorieindhold. Friske bær kan søde din yoghurt eller give din portion havregryn lidt ekstra vitaminer og mineraler.

6) Fedtfattig yoghurt
Yoghurt hjælper med til at dække det høje proteinbehov om morgenen, og så indeholder det også en masse kalk. Vælg en fedtfattig variant, så du ikke risikerer at din morgenmad bliver for fedtholdig af den mættede fedt.      

7) Te
Hvis du ikke bryder dig om kaffe, er te et glimrende alternativ. Der er masser af antioxidanter i te, og så indeholder te – ud over en smule koffein – også et andet stof (aminosyren theanin), der er med til at klare din hjerne op, så du føler dig mere fokuseret.

8) Havregryn
Havregryn eller havregrød er noget af det bedste, du kan spise til morgenmad bl.a. for at få masser af fibre. Tilsæt nogle af de friske frugter og bær og eventuelt også en smule mandelsmør eller peanutsmør for at få en god kombination af proteiner, kulhydrater og sundt fedt.  

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip