Her er den hyppigste årsag, når vi melder os syge

Det er i stedet noget – i de fleste tilfælde – meget mere langvarigt, der gør, at vi må meddele chefen, at vi holder en sygedag. Det skriver Prevention.com. 

Ifølge en ny undersøgelse, der netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet Annals of Rheumatic Diseases, så er det ondt i det nederste af ryggen, dvs. i lændeområdet, som hyppigst gør, at vi melder os syge fra job.

Få de seks bedste råd til at undgå muskel- og ledsmerter på Soendag.dk

Verdens mest typiske sygdom
Forskerholdet, der står bag undersøgelsen, indsamlede data fra tidligere undersøgelser fra hele 47 lande, og konklusionen var klart, at smerter i det nederste af ryggen stod som verdens hyppigste årsag til sygemeldinger på arbejdet.

Omtrent hver tiende er ifølge den nye undersøgelse plaget af denne type smerte, og fænomenet er værst i det vestlige Europa og lavest hos befolkningen i de Caribiske øer og Latinamerika.

Ondt i ryggen? Se den perfekte øvelse til at hjælpe dig på Soendag.dk

Du skal dyrke motion
For mange mennesker er smerterne kroniske, og det giver både personlige problemer og problemer på arbejdspladserne. Men der er ikke mange gode bud på, hvordan man kurerer smerterne.

- Motion er muligvis den mest effektive måde at hjælpe med at helbrede smerterne i det nederste i ryggen, fordi det hjælper med at styrke ryg- og mavemuskulaturen. Det er særligt vigtigt for folk at vedligeholde og opbygge styrke, hvis de har uregelmæssigheder i skelettet, siger forskerne. Det skriver Prevention.com

Forskerholdet mener imidlertid ikke, at de forskellige landes regeringer, sundhedsvæsener og forskere har nok fokus på et problem, der er generende for så mange mennesker, og som der ikke findes nogen oplagt løsning på. De appellerer derfor bredt til, at fokus på det øges. 

Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media

 

Dagens Gossip