Her er den virkelige og ucharmerende grund til, vi giver hinanden hånd

Israelske forskere er nået frem til, at mennerskers indgroede vane med at give hånd svarer til, at hunde sniffer hinanden bagi. Forstået på den måde at vi mennesker bruger håndhilsnen til at bestemme, om den anden part har en ubehagelig duft.

Det fremgår af en ny rapport fra Weizmann Institute of Science i Israel. 

Læs også: Vanvittig rekord: Så længe kan man holde sig vågen

Ved hjælp af observationer har forskerne fundet frem til, at lige efter folk har givet hånd, har de en tendens til at røre ved deres ansigt dobbelt så meget som ellers, hvilket giver grundbund til at konkludere, at vi mennesker på et ubevidst plan tjekker den anden persons duft.

- Det er velkendt, at vi udsender dufte, der påvirker andres adfærd og opfattelse af os, men i modsætning til andre pattedyr laver vi ikke åbenlyse prøver af andres dufte - vi gør det i det skjulte, siger professor Noam Sobel, der har været med til at lave undersøgelsen.    

Læs også: "Stativ, stakit, kasket": Derfor kan du ikke finde ud af at sige det

Med til studiet hører, at folk hyppigere laver små skjulte "lugtekontroller", når håndtrykket blev givet mellem to personer af samme køn.

Tager du også hånden op til ansiget, når du har givet hånd med andre? Prøv at lægge mærke til om andre gør det, efter de har givet dig hånd.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip