Her er en kost-ekspert, man kan forstå: Nogle gange er kage godt for dig

Undgå hvede, undgå fedt og sukker, undgå, undgå, undgå.

Sådan starter mange kostråd fra både eksperter, sundhedstyrelsen og bøger med velmenende tips til slankekure og livstilsændringer.

Men du kan droppe alle rådene og blive slank på et sekund. Sådan lyder det kort og godt fra enæringsekspert Per Brændgaard, cand.scient. i human ernæring og leder af Center for bevidst Sundhed. Han siger til dr.dk:

- I virkeligheden skal vi bare tænke os om.

Læs også: Gammeldags æblekage med havregrynsdrys

I en hektisk hverdag tager det kun et sekund at fylde kurven med usunde madvarer. I det ene sekund kan man vælge lige at tænke en ekstra gang over, hvad man egentlig har brug for, pointerer han:

- Det tager kun et sekund at vælge noget mad, som er sundere og lidt mere vægtvenligt, end det man plejer. Og på den måde kan man bevæge sig mod en effektiv slankekur. Man skal ikke gå på slankekur, for det virker faktisk fedende. Man skal gå på slankekur, hvor man selv vælger og finder sin egen vej til at leve sundere, uddyber han.

Læs også: 6 grunde til at du skal drikke kaffe hver dag

I stedet for at tro på, at eksperterne siger, du skal spise stenaldermad eller hvad moden ellers siger, skal du turde at vælge selv, lyder opfordringen fra Per Brændgaard.

- Det er vigtigt at få bevidstheden i spil. Altså den almene, menneskelige evne til at vågne op, slå automatpiloten fra og lige mærke efter. Hvad er egentlig rigtig godt for mig nu? Og nogle gange er det kage, og andre gange er det gulerødder. Du ved det allerede godt, siger Per Brændgaard.

Kort og godt, så gælder det om at spise 'almindelig mad', nemlig den mad, du spiser, når du ikke er på kur, mener han.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip