Her er FCM's nye aktionær: En succesrig forretningsmand

Skrevet af admin

|

02/07/2014

Dagens topnyheder

Den nye storaktionær i superligaklubben FC Midtjylland, 46-årige Matthew Benham fra England, er udover at være fodboldentusiast en succesrig forretningsmand.

Han ejer oddsfirmaet Matchbook.com og virksomheden Smartodds Ltd., der blandt andet laver analyser og research om fodbold for professionelle gamblere, spiludbydere og myndigheder over hele verden.

Matthew Benham er desuden fysiker fra Oxford University og ejer af fodboldklubben Brentford FC, som holder til i London og lige er rykket op i Englands næstbedste række, The Championship.

London-klubben er fem gange blevet hædret som "Football League Community Club of the Year" for sin indsats for at fremme sport, sundhed, uddannelse og sociale formål i det vestlige London.

Matthew Benham har i de senere år investeret over 400 millioner kroner i Brentford, og ambitionerne er store.

Forretningsmandens mål er nemlig at gøre Brentford FC økonomisk uafhængig ved sportslig og kommerciel succes. Og så er et af målene selvfølgelig også en oprykning til Premier League.

Matthew Benham bliver hovedaktionær i FCM med 60 procent af aktierne.

I FC Midtjylland er bestyrelsen og aktionærerne blevet enige om følgende hovedmål frem mod 2020.

* FC Midtjylland skal i tre af de næste seks sæsoner kvalificere sig til gruppespillet i enten Champions League eller Europa League.

* Akademiet skal være det absolut bedste i Skandinavien og tiltrække de mest talentfulde spillere fra hele Skandinavien gennem endnu bedre scouting og en udbygning af faciliteterne i Ikast og Herning.

* Tilbuddene til sponsorerne skal udvikles, så det bliver mere attraktivt at være sponsor. Det skal øge antallet af sponsorer, så de kommercielle indtægter øges til 50 millioner kroner i 2017.

/ritzau/