Her er kommentator-korpsets dom over Løkkes pressemøde

Den trængte oppositionsleder, Lars Løkke Rasmussen (V), fik ny luft med søndagens timelange pressemøde, men den såkaldte rejsesag har skadet ham.

Det mener en stribe politiske iagttagere, som fælder dom over Venstre-formanden i mandagens aviser. Både Løkke og Venstre står svagere frem mod næste folketingsvalg efter sagen om bistandsbetalte luksusrejser, lyder det.

* Hans Engell, politisk kommentator, Ekstra Bladet:

- Samlet set kan Løkke været rimeligt tilfreds med pressemødet, men bestemt ikke med sagen, som han selv er skyld i.

- Handlingsforløbet har ikke styrket Løkkes troværdighed og været kostbart for hans stærkeste støtter i sagen, Søren Pind og Ellen Trane Nørby.

- Han er blevet yderst sårbar. Løkke og Venstre kan ikke længere more sig over Thornings dyre tøj og sko - tilsammen har Helles kollektion af stiletter næppe kostet bare en enkelt af Løkkes billetter til Asien.

* Helle Ib, politisk kommentator, Børsen:

- Pressemødet vidner om, at Venstre-toppen er ekstremt bevidst om, at denne sag har potentialet til at skade partiet og Lars Løkkes personlige brand i en grad, så det kan sætte et ellers solidt forspring for blå blok over styr frem mod valget.

- Efter de forløbne to uger står det klart, at Løkke og Venstre ikke er så usårlige, som de to første år i opposition ellers har skabt indtryk af.

* Sigge Winther Nielsen, politisk kommentator, Politiken:

- Selv om Løkkes enorme bilagskompendium hjalp ham, ændrede det ikke på, at flere spørgsmål udestår. Især datterens Rio-billet samt hans egne bonuspoint.

- I sidste ende afgøres Løkkes skæbne af vælgerne. Med pressemødet fik han lidt ny luft. Men renset - det blev hverken luften eller Løkke helt.

* Christine Cordsen, politisk redaktør, Jyllands-Posten:

- Løkkes dyre flyrejser på 1. klasse, dyre hotelregninger og bilagsrod svækker hele Venstre, der frem mod næste valg har økonomisk ansvarlighed og påpasselighed som vigtigste politiske slagnummer.

- Venstres selvtillid har lidt et alvorligt knæk, og der forestår et hårdt genopbygningsarbejde. Med en meget lille fejlmargin for Lars Løkke Rasmussen.

* Thomas Larsen, politisk kommentator, Berlingske:

- V-formanden er tilbage i kampen om regeringsmagten. Men i samme moment må det noteres, at forløbet om de eksorbitant dyre rejser for den internationale klimaorganisation har slået store skår af Lars Løkke Rasmussen og skadet Venstre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip