Her er konsekvensen af en Vejle-konkurs

Senest tirsdag aften står det klart, om Vejle Boldklub skal fortsætte i professionel fodbold, eller om klubben må opgive at køre videre.

Ledelsen har sat udgangen af september som deadline for nye pengemænd til at redde klubben. Ellers vil bestyrelsen indgive begæring om rekonstruktion og mulig konkurs, og det vil få alvorlige konsekvenser for den femdobbelte mesterklub.

- Ved en konkurs bliver klubben straks taget ud af turneringen og taber resten af kampene med 0-3. Når sæsonen er overstået, rykker klubben desuden to rækker ned plus virkningen af resultaterne i indeværende sæson, siger Peter Ebbesen, der er turneringschef hos Divisionsforeningen.

Da Vejle blot er noteret for 10 point i denne sæson, vil et skrivebordsnederlag i de resterende 23 kampe være lig med en plads under nedrykningsstregen. Dermed skal klubben tre rækker ned og starte op i Jyllandsserien.

Her er de vigtigste konsekvenser af en konkurs:

* Vejle vil omgående blive trukket ud af den næstbedste række og tabe de resterende kampe med 0-3. Rækken fortsætter herefter med 11 hold.

* Klubben bliver efter sæsonen rykket to rækker ned. Hvis den i forvejen er endt på en nedrykningsplads, bliver degraderingen reelt på tre rækker. For Vejle vil det betyde en tur i Jyllandsserien.

* Alle spillere på kontrakt - også i ungdomsafdelingen - mister arbejdet. Klubben må ikke skrive nye kontrakter i resten af kalenderåret plus et år yderligere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip