Her er Nationalpartiets nødplan, hvis der snart bliver udskrevet valg

Hvis der udskrives folketingsvalg, inden Nationalpartiet får de påkrævede 20.260 godkendte vælgererklæringer, er partiets kandidater indstillet på at stille op som løsgængere.

Det oplyser Nationalpartiet mandag i en pressemeddelelse, hvor det desuden oplyses, at partiet holder pressemøde mandag eftermiddag på Scandic Hotel i København for at uddybe "Plan B".

Ifølge partiet selv har det modtaget 30.134 vælgererklæringer, hvoraf 12.323 er godkendt.

- Det betyder, at Nationalpartiet har små 18.000 vælgererklæringer ude et sted mellem kommunerne og borgerne.

- Skulle det ske, at der bliver udskrevet valg, inden vælgererklæringerne kommer retur, vil Nationalpartiets kandidater stille op som løsgængere, skriver partiet i pressemeddelelsen.

Det er partiets formand, Kashif Ahmad, der på mandagens pressemøde vil redegøre for nødplanen.

Blandt Nationalpartiets kandidater er digteren Yahya Hassan. Han overraskede i april i år ved at stille op for partiet, der blev stiftet i november sidste år.

Da den unge digter præsenterede sit kandidatur i april, foregik det på et velbesøgt pressemøde på Hotel Stay i København.

- Jeg gider ingen kvasi-konfrontationer. Hvis vi taler politik, så taler vi politik - og så har jeg i den grad noget at skulle have sagt, sagde Yahya Hassan som noget af det første i sin timelange præsentation, der blev transmitteret direkte på tv.

Yahya Hassan, der tirsdag fylder 20 år, er kendt for sine markante holdninger.

- Vi kan ikke løse flygtningeproblemet med en valgplakat. Vi skal ikke have en strammere flygtningepolitik. Vi skal stramme op på flygtningepolitikken. Vi kan ikke løse den humanitære krise ved at skære i kontanthjælpen, sagde han på pressemødet i april.

Det kommende folketingsvalg skal senest afholdes 14. september.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip