Her er Roskildes to nye hovednavne

De danske festivaler kappes uge for uge om musikelskernes opmærksomhed, når der sættes navne på næste års attraktioner.

Onsdag er det landets største festival i Roskilde, der udpeger to af hovednavnene i 2016.

Det drejer sig om den britiske indierocksangerinde PJ Harvey og den amerikanske komedierockduo Tenacious D.

Harvey er en gammel kending af festivalen, hvor hun spillede første gang i 1995, og koncerten til næste år bliver hendes fjerde på festivalen.

Senest var hun blandt hovednavnene i 2011, hvor hun spillede på festivalens næststørste scene, Arena. Nu meldes hun på vej med et nyt album, som udkommer næste år.

- Vi har holdt godt øje med, hvornår hun skulle blive klar til at udgive nyt materiale og spille koncerter igen, siger festivalens programchef, Anders Wahrén, og tilføjer:

- Hun har for vane at eksperimentere med formater og udtryk for hver ny udgivelse, så vi er sikre på, at hun igen vil overraske sine fans på festivalen.

For Tenacious D bliver det til debut på festivalen, og selv om duoen pladedebuterede tilbage i 2001, så spillede de først i Danmark 12 år senere.

Gruppen er et utraditionelt rocknavn i den forstand, at den i lige så høj grad brød igennem som en comedyduo.

Bandets ene halvdel Jack Black var i forvejen kendt som komedieskuespiller og videoerne til singlerne "Fuck Her Gently" og "Tribute" blev voldsomt populære på YouTube, før nogen havde opfundet begrebet "viralt hit".

- Tenacious D er et af de navne, som rockelskerne håbefuldt har råbt på i årevis, og nu kan det endelig lade sig gøre, siger Anders Wahrén og uddyber:

- De er popularitetsmæssigt gået fra kultnavn til hovednavn nu, så det bliver i de sene aftentimer på Orange Scene, at de kommer til at skabe noget, som kan blive en fantastisk skør og overgearet rockfest fyldt med kærlighed og syng-med-øjeblikke.

Foruden de to hovednavne præsenterer festivalen også det danske band Blaue Blume, der netop har fået debuten "Syzygy" kåret til årets danske album i musikbladet Gaffa.

/ritzau/

 

Dagens Gossip