Her er svaret endelig: Derfor elsker katte at sidde i kasser

Det er efterhånden ikke sjældent at internettet præsenterer os for katte, der af en eller anden årsag foretrækker at mase sit behårede korpus ned i en papkasse, som umiddelbart virker alt for lille til at være bekvem.

Det er nemlig slet ikke for at være snerpet, at Felix ikke gider din flotte, nyindkøbte missekurv, men i stedet foretrækker hylsteret til din nyeste kasserolle.

Underholdningssitet Wired har fundet frem til tre forskellige undersøgelser, der hver især peger på mulige årsager til, at din knurhårrede ven har en forkærlighed for firkantede kasser.

For det første virker kasser afstressende for kattene. Det mener dyrlæge Claudia Vinke, som har undersøgt sagen for Utrecht Universitet i Holland.

Claudia Vinke nåede frem til konklusionen ved at måle stressniveauet for katte på dyreværn.

Nogle af kattene fik herefter kasser, de kunne gemme sig i, mens andre ikke fik nogen, og så blev stressniveauet målt igen. Målingen viste en stor forskel i de to kattegruppers stressniveau. Dermed konkluderede Claudia Vinke, at katte med kasser vænner sig hurtigere til nye omgivelser end kasseløse katte.

En anden undersøgelse viser, at katten bruger kassen som gemmested. Et katteadfærdssite skriver:
"Katte udvikler tilsyneladende ikke konfliktløsnings-strategier på samme måde som andre dyreracer, så de forsøger formentlig at omgås farlige møder ved at undgå andre eller ved at neddrosle deres aktivitet.”

En tredje undersøgelse, foretaget helt tilbage i 2006 af the National Research Counsil, foreslår, at kattene foretrækker papkasser på grund af varmen, de giver. Forskerne bag den viser, at kattens termoneutrale zone (som er den temperatur, den føler sig mest komfortabel ved) ligger mellem 30 og 36 grader, hvilket er en del lavere end det er for mennesker.

Så nu er det altså videnskabeligt bevist, hvorfor kattene heller hopper ned i den billige, grimme papæske end den flotte velour-pude, du har købt til den i dyre domme.

Og værs'go - her er en video af det omdiskuterede fænomen:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip