Her er tegnene på, du er afhængig af sociale medier

Sol Stoffregen

425 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

Facebook, Instagram, Twitter, Snapshot, LinkedIn og så videre…listen af sociale medier er lang. Det samme er den tid, vi danskere på bruger på sociale medier.

Det kribler i fingrene på af os for at tjekke, hvad der sker på de sociale medier og ikke mindst for at dele, hvad vi selv bedriver af stort og småt.

Læs også: Derfor skal du aldrig have din mobil i lommen eller i bh’en

Er du blevet lidt for glad for sociale medier, og sover du med mobilen på hovedpuden for at kunne følge med døgnet rundt, eller er du typen, der sagtens kan være offline i dagevis uden at skænke det en tanke?

Her er syv tegn på, at du lever og ånde for Facebook eller andre sociale medier og bør tage en pause:

1. Det første du gør. I stedet for at strække din dovne krop eller kysse din sengekammerat, når du vågner om morgen, griber du din mobil for at se, hvad dine venner har postet i løbet af de sidste par timer - for du har kun tjekket de sociale medier to gange i løbet af natten. Dit morgentjek er dagens første fix, og det er vigtigere for dig end morgenmad og et bad ifølge Søndagsavisen.

2. VIL have likes. Hvis du laver en facebookopdatering og dine venner ikke liker den hurtigt nok, er du på nippet til at slette den. For dig er få likes en skandale.

3. Du ved, hvor populær du er. Du overlader ikke noget til tilfældighederne, når det kommer til sociale medier, så selvfølgelig har du en speciel konto (fx en Klout-konto), der måler din succes online, skriver Vi Unge - for hvordan skal man ellers holde øje med sin popularitet og indflydelse på sociale medier?

Læs også: Så mange danskere snager i deres kærestes telefon

4. Rødglødende. Hvis nogen har sig den frækhed at forstyrre dig eller bede dig om at lægge telefonen fra dig, mens du er i gang med dine vigtigheder på Twitter og Facebook, får du en nedsmeltning. Folk skal ikke blande sig, det styrer du helt selv.

5. Ingen mad eller fest uden et billede. Uanset om du er på det lokale pizzaria, eller om kæresten har kokkereret i køkkenet, tager du ikke en bid af maden uden at tage et billede, som du kan dele med dine følgere/venner. Det samme gælder, når du er til fest eller i byen, du bruger gerne halvdelen af aftenen på at opdatere din profil med billeder, ifølge Vi Unge.

6. Hashtag på hjernen. Får du en gave af din kæreste, har du travlt med at tænke i hashtags, for hvad skal der stå, når du deler billedet af gaven på Instagram? Du er faktisk mere optaget af hashtags og følgere i den slags situationer end af at din søde kæreste, lyder det fra Vi Unge

7. Time efter time. Den ene ting efter den anden sluger din tid. Billeder, opdateringer, videoer og artikler...du kan ikke lade være med at kigge uanset om det interesserer dig. Pludselig er der gået flere timer med at surfe rundt på de sociale medier, skriver Søndagsavisen.

Hvor mange af punkterne kan du nikke lidt for genkendende til?

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler: