Her får du de billigste mærkevarer

Rema 1000 klarer sig bedst i et stort pristjek af 24 mærkevarer i syv supermarkedskæder. Men kampen i toppen er tæt. Det skriver søndagsavisen.

48 kroner og 25 øre. Så meget betaler du mere, hvis du vælger at fylde kurven med 24 udvalgte mærkevarer i SuperBest i stedet for at gå i Rema 1000.

Varerne er de samme, det er bare prisen, der er forskellig. En prisforskel på 8,4 procent. Det viser et stort pristjek af 24 mærkevarer i syv supermarkedskæder, som Søndagsavisen har foretaget.

Pristjek kan svare sig

Det er ikke kun i supermarkedet, at det kan betale sig, at holde øje med priserne. Der er ofte penge at spare ved at vælge den helt rigtige udbyder af en tjeneste. Ofte også mere end de 8,4 procent, som det var tilfældet i supermarkedstesten.

Præcis derfor kan internettet hjælpe dig til at spare mange penge. Der findes mange tjenester på nettet der sammenligner priser på forsikringer, byggetilbud, priser på tablets osv. Et godt eksempel på dette er vores låneguide, hvor du kan finde det billigste forbrugslån i Danmark.

Pristjekket hos supermarkederne

Pristjekket er udført 5. og 6.oktober, og alle priserne er supermarkedernes normalpriser. Tilbud og kampagnepriser er ikke taget med i opgørelsen.

- Du betaler for oplevelsen. Så kort kan forskellen i pris på de syv indkøbskurve forklares, hvis man spørger kontaktdirektør Dorte Wimmer i Retail Institute Scandinavia.

- Hvis du vælger at købe ind i eksempelvis Irma, får du et bredere sortiment, flere ansatte og bedre service. I discountbutikkerne møder du færre ansatte og færre valgmuligheder, men så er prisen også en anden, forklarer Dorte Wimmer.

Samme forklaring lyder fra SuperBest, som lander på en syvende- og sidsteplads i pristjekket med en samletpris på 622,35 kroner for de 24 mærkevarer.

Vores indkøbte varerer blandt andet Kellogg's cornflakes, Grøn Tuborg, Stryhns-leverpostej, Heinz ketchup, Rød Merrild-kaffe og Ariel-vaskemiddel.