Her har oversvømmelserne ramt Danmark

Først kom oprydningen efter stormen Bodil. Nu skal skaderne gøres op efter de mange oversvømmelser, der ramte landet fredag. Især Nordsjælland blev hårdt ramt.

Vandmasserne er nu stille og roligt ved at trække sig tilbage efter fredagens stormflod, og det værste lader til at være overstået efter de ekstreme vandstandsstigninger.

* Nordsjællands Politi melder tidligt lørdag morgen om, at der ikke længere er risiko for oversvømmelser langt de fleste steder i politikredsen.

* I Frederiksværk opfordres beboerne på 3-400 adresser i boligkvarterne Åsebro, Åvejskvarteret, Enghaven, og Hanehoved til at holde sig væk, da der stadig er forhøjet risiko for brud på Classens Dige.

* I Frederikssund er mange steder stadig berørt af oversvømmelser, og det er ikke muligt for mange borgere at vende tilbage til deres boliger.

* Det gælder i området mellem J.F Willumsens Vej, Tjørnevej og Strandvejen og området mellem Borgervænget, Færgevej, BruhnsVej, Servicegaden, Sillebro Å, Vest om S-togstationen og øst om Sillebroens butikscenter til A.C. Hansens Vej, Stationsparken og Kalvøen.

* I Gentofte giver vandet også problemer. Et plejehjem med 210 beboere er natten til lørdag blevet evakueret på grund af vand i boligerne. De ældre er blevet indkvarteret på andre plejehjem i kommunen.

* I Jyllinge er flere mennesker i løbet af natten blevet hjulpet væk fra et oversvømmet parcelhuskvarter i byen. Omkring 240 beboelser er berørt af vandmasserne.

* Stormfloden er ellers ved at aftage i de berørte områder på Sjælland. Lørdag morgen bliver der pumpet vand væk fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde

* Midt- og Vestsjællands Politi forventer, at vandet har trukket sig helt tilbage inden for et døgns tid, og så kan skaderne gøres op, lyder det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip