Her overfalder han sin kæreste: Hvorfor griber ingen ind?

- Jeg er så tæt på at fucking smadre dig.

Han råber ordene ind i ansigtet på hende, mens han holder et fast greb i hendes arm. Imens går folk på gaden blot forbi. Ingen griber ind.

Truslerne er opdigtede, mens folks passivitet er det vaskeægte udfald, der bliver udstillet i to 18-årige københavnerdrenges sociale eksperiment.

Arian Kashef og Emil Behrndtz har iscenesat partnervold og trusler. De har filmet det med skjult kamera i Københavns gader for at se, hvordan folk reagerer.

SE OGSÅ: Ville du hjælpe denne frysende dreng?

Inspirationen til eksperimentet er hentet i det virkelige liv.

- Jeg har set mænd være voldelige over for deres kærester på åben gade, hvor folk bare går forbi. Jeg synes, det er for dårligt. Det er ikke fordi, jeg vil have, vi skal være superhelte. Men et eller andet må man da gøre, siger Arian Kashef til Dagens.dk.

Det er de to drenges fælles veninde, Soraya, der spiller offer. 

I videoen ser man flere gange, hvordan folk forholder sig passivt, når hun overfuses med trusler.

- Nogle hjælper, og det er fantastisk. Men det er alt for få. Jeg siger blandt andet til hende i videoen, at jeg vil slå hende ihjel. Der er to piger, der bliver bange og går væk. De ringer ikke engang til politiet, forklarer Arian Kashef, der havde regnet med, at flere ville gribe ind.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

- Jeg er lidt chokeret. Det kan godt være, jeg ikke slog hende på noget tidspunkt i løbet af eksperimentet. Men man skal jo gerne stoppe det, før skaden er sket.

Nu håber drengene, at videoen vil skabe debat.

- Vi vil gerne have, at folk skal snakke om, at det er vigtigt, vi hjælper hinanden. Vi er så gode til at skrive ting på Facebook og andre steder på nettet. Men i den virkelige verden gør vi ikke noget ved det, siger Arian Kashef og forsikrer, at videoen ikke er en opfordring til selvtægt.

Videoen er den seneste af flere eksperimenter, der kan findes på de to 18-åriges Facebook-side, der i skrivende stund følges af mere end 5000 brugere.

SE VIDEOEN HERUNDER:

,

 

Dagens Gossip