Her tilbringer danskernes deres sommerferie

Sommeren står for døren og mange planlægger deres ferie i sidste øjeblik. Rejsearrangøren Lowcostholidays har indsamlet data fra et udpluk af over 20.000 rejsende, som har booket rejse hos dem og resultatet taler sit eget tydelige sprog:

Vi nordboere tager ingen chancer, når det gælder solen. Vi  booker ferierejser til de sydlige breddegrader for at være garanteret en solrig sommerferie.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Danskernes førsteprioritet i år er Mallorca, tæt fulgt af Malta og derefter Kreta. Så for dem som er ved at booke ferie nu, men ønsker at undgå andre danskere, er en rejse til for eksempel Skotland eller Budapest et godt tip. Hvis man specifikt vil undgå højrøstede københavnere på ferien, så kan man booke en rejse til Wales eller Reykjavik.

Hvor rejser vores nordiske naboer hen?

Præcis som danskerne rejser vores nordiske naboer helst til Mallorca på ferie, kun finnerne rejser hellere til Costa Brava. Men til forskel fra os er Kreta ikke lige så populær blandt hverken nordmænd, svenskere eller finnere, så der kan danskerne være mere for sig selv.

Ønsker man på den anden side at møde glade nordmænd, kan man booke en rejse til Kos eller Korfu.

Top-3-lister sommerferie 2013

Her rejser odenseanerne til

1. Kreta

2. Mallorca

3. Malta

Her rejser aarhusianerne til

1. Malta

2. Mallorca

3. Algarve

Her rejser københavnerne til

1. Antalya

2. Mallorca

3. Barcelona

 

Dagens Gossip